Opleiding Jassentechniek Therapeut
Trainingen Shambhala Reiki, Munay-Ki
& Nusta Karpay
Spirituele workshopsDe negen rites van de Munay-Ki
 

1. Initiatie van de Heler, de Hampe Rite: Deze initiatie activeert je vermogen tot heling van jezelf en anderen. Het geeft je een gezegende verbinding met de sjamanen die deze inwijding in het verleden ook hebben ontvangen. Bij deze rite worden je drie persoonlijke energiecentra van kracht geactiveerd: Llankay (buik), Munay (hart) en Yachai (hoofd). Letterlijk gaan je handelingen dan vanuit én samen met de pure liefdeskracht Munay.

2. Banden van Kracht, de Chumpi Rite: In je energieveld (aura) worden vijf energetische Banden van Kracht in elkaar geweven. Ze geven belangrijke spirituele bescherming. De Banden laten zware energie die op je afkomt uiteenvallen in de krachten van de vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en puur licht). De Banden zorgen ervoor dat je, verbonden met alle natuurlijke krachten, in je eigen kracht komt te staan. Hoe meer je de Banden voedt, des te krachtiger ze worden.

3. Initiatie van Harmonie, de Ayni Karpay: Zeven archetypen, zeven universele organiserende krachten, worden energetisch als zaadjes in je chakra’s geplaatst. Vanaf je onderste chakra omhoog zijn dat de Slang, de Jaguar, de Kolibri, en de Adelaar, gevolgd door de Huascar-Inca, Quetzalcoatl en Pachakuti-Inca. De eerste vier zijn de belangrijkste krachtdieren uit de Inca-traditie en de volgende drie zijn de krachten van aartsengelen en poortwachters van de drie werelden die de Inca-sjamanen kennen: de Onderwereld (ons onderbewustzijn), de Middenwereld (de zichtbare en tastbare wereld waarin wij leven) en de Bovenwereld (ons Hogere Zelf). Deze zaadjes zijn een potentieel. Ze zullen verder ontwaken en opbloeien door aandacht, adem, meditaties en vuurceremonies, waardoor ze je chakra’s kunnen reinigen en in balans brengen.

4. Initiatie van de Ziener, de Kaqaq Rite: Deze initiatie activeert je innerlijke ziener en daarmee je vaardigheid om de onzichtbare wereld van energie en spirit te gaan waarnemen. Nieuwe paden van energie worden als een kroon en een ketting aangelegd, die onder meer je visuele cortex in je achterhoofd verbindt met de je derde oog en je hart. Een soort van herbedrading van je waarnemingscentra. Dit versterkt je intuïtieve vermogens. Het innerlijk weten wordt versterkt en al je zintuigen worden verscherpt. Je zult meer synchroniciteit zien en ervaren.

5. Initiatie van de Hoeder van de Dag, de Pampamesayok: De Hoeders van de Dag werken met de onzichtbare kwaliteiten van de natuur en de krachtplekken van de aarde om harmonie te brengen in de relatie tussen mens en aarde. Met deze inwijding verbeter je je relatie met Moeder Aarde. Deze inwijding helpt je om het contact te herstellen met je eigen vrouwelijke kracht. Deze inwijding helpt je ook om over je angst heen te stappen en om vrede en waarheid in praktijk te brengen. Deze initiatie verbindt je met een afstammingslijn van de Inca-helers uit het verleden.

6. Initiatie van de Hoeders van Wijsheid, de Altomesayok: In deze initiatie verbind je jezelf met je mannelijke kracht en met de hemel en Vader Zon, Inti Tai Tai. Met deze inwijding worden oude trauma’s geheeld en kun je op zielsniveau weer heel gaan worden. Je zult stabiliteit en innerlijke rust ervaren, ondanks een eventuele chaotische buitenwereld. Deze initiatie brengt (innerlijke) vrede, vreugde en nectar, het zoete van het leven. Het belooft je de capaciteit om naar je eigen roeping te luisteren. Dus om naar je eigen ware bestemming te kunnen leven.

7. Initiatie van de Hoeder van de Aarde, de Kuraq Akulleq: De Hoeders van de Aarde vallen onder de directe bescherming van Aartsengelen. Zij kunnen wanneer nodig hun krachten aanroepen, om heling, orde en balans te brengen. De inwijding tot Hoeder van de Aarde geeft je een verbinding met de aartsengelen, de sterren en de zon. Deze initiatie laat je zogenoemde ‘godbrein’ ontwaken. Het vergroot de kracht van je intenties en je vermogen om met moed en compassie je visie en dromen waar te maken. Door deze initiatie begint je lichaam op een andere manier te werken en te genezen.

8. Initiatie van de Hoeder van de Sterren, de Mosoq Karpay: Met deze initiatie krijg je een stevige en veilige verankering met de Tijd die Komt. Je wordt vrij van het verleden, van lineaire tijd en van plaats. Je chakra’s en DNA worden geïnformeerd met de laatste codes voor de Nieuwe Mens. Je fysieke lichaam begint te evolueren in dat van een Homo Luminans. Ook zul je kunnen merken dat jij gebeurtenissen in je leven steeds vaker en gemakkelijker op een spiritueel niveau kunt verwerken in plaats van op fysiek of psychisch niveau.

9. Initiatie van de Schepper, de Taytanchis: Deze negende en laatste initiatie activeert je goddelijke natuur, het Licht van Creatie, de Schepper in jou. Het geeft je enorme onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor de wereld om je heen. Het brengt op celniveau het eenheidsbewustzijn tot werkelijkheid. Je identificatie met je ego kun je gemakkelijker loslaten. Je maakt een reis terug naar de Bron waar alleen Liefde of Puur Bewustzijn en Eenheid ervaren kunnen worden.

Rites van de Munay-Ki Nijmegen


Terug in je Eigen Kracht